Feestelijke gekleurde devilled eggs (gevulde eieren) met gerookte zalm en pittige mierikswortel en cayennepeper
voor de pickle van rode biet (minimaal 8 uur van te voren maken)
- 150 gr gekookte bietjes
- 150 gr rode wijnazijn
- 3 eitjes
voor de vulling
- hard gekookte eigelen van 3 eitjes
- 1 el mayonaise (Lichter maken? Vervang een deel of alles door dikke griekse yoghurt))
- 1 tl mierikswortelpasta
- verse dille fijngehakt naar smaak
- cayennepeper naar smaak
- zout naar smaak
garnering
- gerookte zalm
- verse dille
- cayennepeper
De eitjes voorbereiden (dag van te voren)
Hak de bietjes eerst grof voor en doe in een blender samen met de rode wijnazijn. Maal fijn en doe in een hoge smalle container. De eitjes moeten wel allemaal onderstaan.
Kook de eieren zo'n 10 minuten, ze moeten hard gekookt zijn.
Spoel de eieren na het koken onder koud water en pel direct. Leg ze in de rode biet, dek af en laat minimaal 8 uur in de koelkast marineren.